Çinli otomobil kalıp şirketleri "sollamak" için neye güveniyor?

- 2022-07-28-

Sözde akıllı üretim ekipmanı, algılama, analiz, karar verme ve kontrol işlevlerine sahip bir üretim ekipmanıdır. Akıllı kalıplar ayrıca algılama, analiz etme, karar verme ve kontrol etme işlevlerine de sahiptir. Algılama ve sıcaklık kontrolü işlevlerine sahip damgalama kalıpları ve pres döküm kalıpları ve sıcaklık kontrol işlevi, enjeksiyon parametreleri ve kalıptaki akış durumu gibi akıllı kontrol araçlarıyla üretilen enjeksiyon kalıplarının tümü akıllı kalıplardır. Uluslararası kalıp ve donanım ve plastik endüstrisi tedarikçileri derneğinin Genel Sekreteri Luo Baihui, bir keresinde, sürdürülemez düşük maliyetli insan kaynakları ve Çin'deki bilim ve teknolojinin sürekli gelişimi ile otomasyon ve akıllı üretimin kaçınılmaz olduğuna dikkat çekti. modern imalat endüstrisinin önemli bir gelişme yönü ve akıllı kalıplar da hızla gelişecektir. Ürünleri üretmek için akıllı kalıp kullanmak, ürün kalitesini ve üretim verimliliğini daha da iyileştirebilir, malzemelerden tasarruf sağlayabilir ve otomatik üretim ile yeşil üretimi gerçekleştirebilir. Bu nedenle, akıllı kalıbın toplam miktarı şu anda çok fazla olmasa da, kalıp teknolojisinin yeni gelişme yönünü temsil ediyor ve ürün yapısının ayarlanmasında ve endüstrideki geliştirme modunun dönüştürülmesinde giderek daha önemli bir rol oynayacak. Akıllı kalıpların geliştirilmesi, tüm kalıp endüstrisinin seviyesinin hızla iyileştirilmesini teşvik etmede kaçınılmaz olarak güçlü bir rol oynayacaktır. Bu nedenle özellikle sanayinin gelişmesinde akıllı kalıpların geliştirilmesine öncelik verilmesi gerekmektedir.


1. Gelişmekte olan stratejik endüstriler için akıllı kalıplar: enerji tasarrufu ve çevre koruma endüstrileri için enerji tasarrufu ve çevre koruma kalıpları. Bu tür kalıplar temel olarak otomobillerin enerji tasarrufuna, emisyon azaltımına ve hafifliğine hizmet eden kalıpları, iz bırakmayan yüksek parlaklıkta ve enjeksiyon parametreleri ve kalıp akış durumu gibi akıllı kontrol araçlarıyla üretilen kalıp montaj ve dekorasyon kalıplarında, lamine kalıplar ve döner kalıpları, çoklu kalıpları içerir. -renkli ve çok malzemeli enjeksiyon kalıpları, çok katmanlı koekstrüzyon kompozit kalıpları, çok fonksiyonlu kompozit yüksek verimli kalıplar, yeni ışık kaynağı destekleyen kalıplar ve yüksek verimli ve enerji tasarruflu motor silikon çelik sac damgalama kalıpları vb.


2. Yeni nesil bilgi teknolojisi endüstrisine hizmet eden algılama ve diğer işlevlere sahip hassas ve ultra hassas kalıplar. Bu tür kalıplar esas olarak, büyük ölçekli entegre devrenin kurşun çerçevesi için hassas çok konumlu progresif kalıp, çok boşluklu kurşun çerçeve için hassas kauçuk ve plastik ambalaj kalıbı ve çoklu enjeksiyon kafası, elektronik bileşenler için yüksek hassasiyetli ve yüksek hızlı çok konumlu progresif kalıp içerir. ve konektörler, yüksek verimli çok sıralı hassas çok konumlu progresif kalıp ve çok işlevli kompozit yeni nesil elektronik bileşenler için yüksek verimli şekillendirme kalıbı, yeni nesil elektronik ürünlerin plastik parçaları için akıllı şekillendirme kalıbı Yüksek hassasiyetli çok katmanlı hafif kılavuz plaka kalıbı ve IOT sensörünün ultra hassas kalıbı vb.


3. Biyolojik endüstriye hizmet eden tıbbi cihazlar için hassas ve ultra hassas kalıplar. Bu tür kalıplar esas olarak tıbbi cihazlar için hassas ve ultra hassas enjeksiyon kalıpları, biyolojik ve tıp endüstrisindeki son teknoloji bileşenlerin metal (paslanmaz çelik vb.) için toz enjeksiyon kalıpları, biyoçip kalıpları vb. akıllı kontrol araçlarıyla üretmek için kullanılır. plastik enjeksiyon parametreleri ve kalıptaki akış durumu gibi.


4、 tarafından "Üst düzey ekipman imalat endüstrisine hizmet veren akıllı kalıplar. Bu kalıplar esas olarak büyük ölçekli CNC şekillendirme ve damgalama ekipmanlarını destekleyen büyük ölçekli hassas damgalama kalıplarını, ağır hizmet dövme ve damgalama ekipmanlarını destekleyen hassas dövme kalıplarını, büyük- temiz ve verimli döküm ekipmanını destekleyen ölçek sıcaklık kontrollü hassas döküm kalıpları, metalik olmayan şekillendirme ekipmanını destekleyen büyük ölçekli hassas plastik kalıplar, yüksek kaliteli radyal lastik ve dev mühendislik lastiği kalıpları ve büyük ölçekli CNC bükme makineleri Büyük hassas CNC ayarlanabilir girintisiz bükme kalıpları ve akıllı bükme kalıpları, havacılık ve ulusal savunma endüstrilerinde özel malzemeler için şekillendirme kalıpları ve hızlı kalıplar, havacılık ve ulusal savunma endüstrileri için özel döküm ve dövme kalıpları ve özel demir dışı metal damgalama kalıpları, çoklu üniteler için dişli kutusu kalıpları ve ultra -yüksek hızlı (> 300 km/h) hassas rulman kalıpları Optik asfer için kalıp oluşturma askeri ürünlerin ic lensleri ve özel lensleri, plastik ve metal malzemelerin ultra ince, ultra ince ve mikro özel parçaları için kalıp oluşturma, metal ve metalik olmayan malzemeler için hızlı ve verimli akıllı şekillendirme kalıpları, üst düzey üretime hizmet eder, vb.


5. Yeni enerji endüstrisi için kalıp. Bu tür kalıp esas olarak yeni kanat kalıbı, mil kalıbı ve megawatt rüzgar türbininin motor kalıbını içerir.


6. Yeni enerji otomobil endüstrisi için kalıp. Bu tür kalıplar başlıca olarak yeni enerji araç akü kalıpları, yeni enerji araç aktarma cihazı kalıpları, çelik yerine yeni enerji araç plastiği ve çelik kalıplar yerine hafif metal, enerji tasarruflu araç hibrit cihaz kalıpları, otomatik panel sıcak şekillendirme kalıpları ve çok istasyonlu otomatik damgalama içerir. kalıplar.


Luo Baihui'ye göre, "12. Beş Yıllık Plan döneminde, Çin'in stratejik gelişen endüstrileri için akıllı kalıp üretim ekipmanlarının geliştirilmesinin genel amacı, genel verimli, hassas ve yüksek seviyenin iyileştirilmesini sağlamak için akıllı kalıplar geliştirmektir. "Akıllı üretim destek gereksinimleri, stratejik gelişen endüstriler için genel kalıp hizmetleri seviyesinin iyileştirilmesini sağlayacak, akıllı kalıp seviyesini büyük ölçüde artıracak ve Çin'in kalıp endüstrisinin 2020 yılına kadar bir dünya kalıp gücü haline gelmesi için sağlam bir temel oluşturacaktır. Belirli hedefler şunlardır:


1. Ağırlıklı olarak akıllı kalıplarla temsil edilen verimli, hassas ve yüksek performanslı kalıplar seviyesinin orta ve uzun vadeli hedefi, uluslararası ileri seviyeye ulaşmaktır. 12. Beş Yıllık Plan döneminin sonunda, öncelikle Akıllı kalıpların seviyesini temel olarak akıllı üretimin ihtiyaçlarını karşılar. Spesifik hedefler şunlardır: tüm damgalama kalıplarında otomobil parçaları için çok istasyonlu otomatik damgalama kalıplarının oranı, şu anda yaklaşık %10'dan 12. Beş Yıllık Plan döneminin sonunda yaklaşık %20'ye yükselecek ve ardından orta ve uzun - yaklaşık %30'luk vadeli hedef; Tüm enjeksiyon kalıplarında akıllı işlevlere sahip sıcak yolluk enjeksiyon kalıplarının oranı şu anda yaklaşık %20'den 12. Beş Yıllık Plan döneminin sonunda "Yaklaşık %40'a yükselecek ve ardından orta ve uzun vadeli hedefe yaklaşık olarak ulaşılacaktır. %60.


2. Akıllı kalıpların temsil ettiği yüksek verimli, hassas ve yüksek performanslı kalıpların toplam kalıp sayısı içindeki oranı şu anda yaklaşık %35'ten 12. Beş Yıllık Plan dönemi sonunda %40'ın üzerine çıkmıştır ve sonra orta ve uzun vadeli hedefin %50'sinden fazlasına.


3. Kalıp üretim döngüsünü sürekli olarak kısaltın ve kalıbın hizmet ömrünü ve stabilitesini iyileştirin. Her şeyden önce, "12. Beş Yıllık Plan döneminin sonundaki üretim döngüsünün şimdikinden %20 - %30 daha kısa ve hizmet ömrünün şimdiye göre %20 - %30 daha yüksek olmasını sağlayın. güvenilirliği ve kararlılığı artırın.


4. Dijitalleşme ve bilişim düzeyini sürekli iyileştirmek. "12. Beş Yıllık Plan dönemi sonunda verimli, hassas ve yüksek performanslı kalıplar üreten işletmeler temel olarak cad/cam/cae/pdm entegrasyonunu gerçekleştirecek ve işletmelerin %40'ından fazlası temelde bilgi yönetimini gerçekleştirecektir.


5. Kalıp otomatik üretimi önemli bir gelişme yönüdür. Şu anda, hala deneysel ve pratik aşamada. 12. Beş Yıllık Planın sonunda, beşten fazla kalıp işletmesi otomatik kalıp üretimini gerçekleştirmek ve kalıp akıllı ağ bağlantılı üretim teknolojisi ve yönetiminde büyük atılımlar yapmak için çaba gösterecek.


Üç büyük proje


1. Akıllı damgalama kalıbı yenilik projesi Bu projenin ana içeriği damgalama kalıplarının entelektüelleştirilmesine odaklanmaktadır. Projenin amacı, bu tür kalıpların entelektüelleştirme seviyesini hızla iyileştirmek ve ürünlerin üretim verimliliğini ve ürün kalitesini büyük ölçüde artırmak için kalıpların akıllı kontrolü yoluyla ürünlerin akıllı üretimini gerçekleştirmek, böylece hizmet ihtiyaçlarını karşılamak için stratejik gelişen endüstriler, özellikle akıllı üretim.


2. Akıllı kavite kalıbı inovasyon projesi Bu projenin ana içeriği kavite kalıbının entelektüelleştirilmesine odaklanmaktadır. Proje hedefi, bu tür bir kalıbın entelektüelleştirme seviyesini hızla iyileştirmek ve ihtiyaçları karşılamak için üretim verimliliğini ve ürünlerin ürün kalitesini büyük ölçüde artırmak için kalıbın akıllı kontrolü yoluyla ürünlerin akıllı üretimini gerçekleştirmektir. Stratejik gelişen endüstrilere, özellikle akıllı üretime hizmet etmek.


3. Kalıp ekipmanını stratejik gelişen endüstrilerin gelişimine uyarlamak için akıllı kalıpların gelişimini teşvik etmek için akıllı kalıp sanayileşme projesini organize etmek ve uygulamak gereklidir. Akıllı kalıp sanayileşme projesi, temel olarak ileri teknoloji, güçlü güç ve geliştirme potansiyeline sahip bazı temel omurga işletmelerine dayanmaktadır. Üretim, öğrenme, araştırma ve uygulamayı birleştirerek, akıllı kalıptaki yenilikçi başarıları araştırma ve geliştirme için gerçek ürünlere uygular ve işletmelerin temel rekabet gücünü daha da artırmak için kurumsal teknolojik dönüşüm yoluyla akıllı kalıbın sanayileşmesini gerçekleştirir, Komple stratejik gelişmekte olan endüstrilerin gelişimini desteklemek ana görevi.