Donanım damgalama teknolojisi seviyesi

- 2021-03-26-

Birçok damgalama fabrikası OEM'lere ait olduğundan, damgalama parçaları pazarı çok kusurlu ve sağlamdır. Bununla birlikte, güneyin bazı bölgelerinde küçük damgalama parçaları için pazar çok olgun. Mevcut duruma bakılırsa, ülkemin damgalama parçaları pazarında şu sorunlar var:

(1) Üretim kapasitesinin bir kısmı arz fazlasıdır ve ana motor fabrikasındaki bazı damgalama tesisleri onu uzaklaştıramaz ve tutamaz. Yılın çoğunda, yetersiz üretim görevleri ve piyasa davranışı yoktur.

(2) Ev aletleri ve elektrikli alet damgalama parçaları endüstrilerinin pazar rekabeti şiddetlidir. Ancak, bir iklim haline gelen uluslararası rekabet gücü yüksek çok fazla şirket yok.

(3) Damgalama parçaları pazarını ciddi olarak inceleyen kimse yok. Damgalama parçaları pazarı dağınık.  Yukarıda bahsedilen piyasa koşullarında, teknolojik gelişme sınırlıdır ve tüm endüstri de geride kalmaktadır, bunun tezahürü:

(1) Genel seviye düşüktür ve birçok endüstride üretim kapasitesi fazladır ve ileri teknolojiden yoksundur. Teknolojik ilerleme yavaştır.

(2) Malzeme teknolojisi, kalıp teknolojisi, yağlama teknolojisi ve ekipman düzeyi, yerli üretim geliştirme ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak, düşük düzeydedir.